ponedjeljak, 15. rujna 2014.

- Torta za nase clanove :) -



Sastojci :

Biskvit :

240g šecera
12 jaja
240g oštrog brašna
40g kakaa

Fila I :

1l mlijeka
2 vrecice cokoladnog pudinga
6 žlica oštrog brašna
6 žlica šecera
250g maslaca
rum po želji



Fila II :

500ml mlijeka
1 vrecica pudinga od vanilije
3 žlice oštrog brašna
3 žlice šecera
120g maslaca
1 vanilin šecer

Glazura :

6 žlica šecera
6 žlica vode
200g cokolade
160g maslaca

Priprema:

1. Biskvit:
Smjesu šecera i žutanjaka dobro pjenasto izmiješajte, te naizmjence dodajte brašno i
cvrsto tuceni snijeg od bjelanjaka. Polovici smjese dodajte kakao a druga polovica
ostaje žuta. Svaku polovicu ispecite posebno u namašcenom i pobrašnjenom kalupu za
tortu. Smjesu pecite u zagrijanoj pecnici na 185 celzijevih stupnjeva 20-25 minuta.


2. Fila I.:
U zdjeli izmiješajte cokoladne pudinge, brašno i šecer te dodajte malo mlijeka i dobro
izmiješajte dok ne dobijete gustu kremu, a za to vrijeme prokuhajte ostatak mlijeka.
Mlijeko maknite s vatre i dodajte mu tu smjesu te stalno miješajte pjenjacom dok se ne
dobije gusta smjesa. U posebnoj zdjeli izmiksajte maslac te mu dodajte ohladenu kremu
i malo ruma. Sve zajedno izmiksajte i ostavite da se ohladi i stisne.
3. Fila II.:
Ponovite postupak od prve file no ovaj put sa pudingom od vanilije. Maslacu dodajte
vanilin šecer te izostavite rum. Takoder pustite da se ohladi.
4. Ohladene biskvite narežite na pola i slažite ih naizmjence tako da donja polovica žutog
biskvita bude na dnu i na nju stavite polovicu cokoladne file, zatim stavite na to
cokoladni biskvit te na njega svu bijelu filu, zatim opet žuti biskvit i ostatak cokoladne
filu te na kraju stavite cokoladni biskvit. Na kraju prelijte cokoladnom glazurom koja se
napravi tako da se cokolada rastopi na laganoj vatri sa šecerom i vodom te da se pred
kraj postupno stavi maslac. Glazura mora biti topla kad se stavlja na tortu.
5. Kad se torta ohladi ukrasite sa šlagom po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar