ponedjeljak, 15. rujna 2014.
- Torta za nase clanove :) -
Sastojci :
Biskvit :
240g šecera
12 jaja
240g oštrog brašna
40g kakaa
Fila I :
1l mlijeka
2 vrecice cokoladnog pudinga
6 žlica oštrog brašna
6 žlica šecera
250g maslaca
rum po želji
Fila II :
500ml mlijeka
1 vrecica pudinga od vanilije
3 žlice oštrog brašna
3 žlice šecera
120g maslaca
1 vanilin šecer
Glazura :
6 žlica šecera
6 žlica vode
200g cokolade
160g maslaca
Priprema:
1. Biskvit:
Smjesu šecera i žutanjaka dobro pjenasto izmiješajte, te naizmjence dodajte brašno i
cvrsto tuceni snijeg od bjelanjaka. Polovici smjese dodajte kakao a druga polovica
ostaje žuta. Svaku polovicu ispecite posebno u namašcenom i pobrašnjenom kalupu za
tortu. Smjesu pecite u zagrijanoj pecnici na 185 celzijevih stupnjeva 20-25 minuta.
2. Fila I.:
U zdjeli izmiješajte cokoladne pudinge, brašno i šecer te dodajte malo mlijeka i dobro
izmiješajte dok ne dobijete gustu kremu, a za to vrijeme prokuhajte ostatak mlijeka.
Mlijeko maknite s vatre i dodajte mu tu smjesu te stalno miješajte pjenjacom dok se ne
dobije gusta smjesa. U posebnoj zdjeli izmiksajte maslac te mu dodajte ohladenu kremu
i malo ruma. Sve zajedno izmiksajte i ostavite da se ohladi i stisne.
3. Fila II.:
Ponovite postupak od prve file no ovaj put sa pudingom od vanilije. Maslacu dodajte
vanilin šecer te izostavite rum. Takoder pustite da se ohladi.
4. Ohladene biskvite narežite na pola i slažite ih naizmjence tako da donja polovica žutog
biskvita bude na dnu i na nju stavite polovicu cokoladne file, zatim stavite na to
cokoladni biskvit te na njega svu bijelu filu, zatim opet žuti biskvit i ostatak cokoladne
filu te na kraju stavite cokoladni biskvit. Na kraju prelijte cokoladnom glazurom koja se
napravi tako da se cokolada rastopi na laganoj vatri sa šecerom i vodom te da se pred
kraj postupno stavi maslac. Glazura mora biti topla kad se stavlja na tortu.
5. Kad se torta ohladi ukrasite sa šlagom po želji.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)

Nema komentara:
Objavi komentar