nedjelja, 14. rujna 2014.
Baiser torta s jagodama
Sastojci
3 gotove kore od baiser mase (masa
od bjelanjaka i šecera)
500 ml slatkog vrhnja
500 g jagoda
2 Vanilin šecera Dolcela
2 Šlagfixa Dolcela
Priprema
1. U visoku posudu ulijte slatko vrhnje i miješajte elektricnom mješalicom 1 minutu.
Dodajte sadržaj vrecica šlag fiksa i vanilin šecera te dalje miješajte elekricnom
mješalicom (najvecom brzinom) sve dok masa ne postane cvrsta.
2. Jagode operite, ocistite i narežite na cetvrtine.
3. Baiser koru stavite na prikladnu podlogu i premažite je trecinom tucenog slatkog
vrhnja. Polovicu pripremljenih jagoda rasporedite preko tucenog slatkog vrhnja,
prekrijte sljedecom korom pa postupak ponovite tako da završite trecom baiser korom.
Posluživanje
Tortu ukrasite tucenim slatkim vrhnjem i jagodama, a prije posluživanja je dobro ohladite.
Savjet
Jagode prije stavljanja u tortu možete poškropiti maraskinom i ostaviti neka kratko
odstoje.
Izvor:Coolinarika
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)

Nema komentara:
Objavi komentar