nedjelja, 14. rujna 2014.

Parfe kocke s kestenom..............



Sastojci

1 gotova biskvitna podloga

Za kremu:

1/2 vrecice Parfe kreme Dolcela
200 ml mlijeka
200 ml slatkog vrhnja
150 g kuhanoga propasiranog kestena
60 g maslaca
2-3 žlice mljevenih oraha
1 Vanilin šecer Dolcela
1 žlica ruma



Za svijetlu cokoladnu glazuru:

125 g margarina
1 žlica ulja
250 g cokolade za kuhanje

Priprema

1. Vanilin šecer i 3 žlice vode prokuhajte, maknite s vatre, dodajte maslac narezan na
listice i miješajte da se otopi. Sve umiješajte u propasirani kesten.
2. U visoku posudu ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 200 ml slatkog vrhnja, prašak za parfe
kremu i miješajte elektricnom mješalicom oko 3 minute. Umiješajte pripremljeni
kesten, rum i orahe.
3. Kremu istresite na biskvitnu podlogu, koju ste prethodno poprskali s malo ruma.
4. Kolac stavite u hladnjak neka ocvrsne.
5. Za to vrijeme pripremite cokoladnu glazuru. Margarin kuhajte na laganoj vatri dok iz
njega ne ispari voda, odnosno dok se na površini ne prestanu stvarati mjehurici. Kuhani
margarin maknite s vatre, dodajte ulje i ostavite stajati barem 2-3 minute kako bi se
slegao talog.


6. U drugoj posudi razlomite cokoladu i u nju lagano dodajite otopljeni margarin
miješajuci metlicom za snijeg sve dok ne dobijete glatku jednolicnu masu.

Posluživanje

Kolac izrežite na kocke i ukrasite.

Savjet

Samu parfe kremu s kestenom možete poslužiti u cašama ukrašenu Šlag pjenom Dolcela.

Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar