nedjelja, 14. rujna 2014.

Bijela Linzer torta



Sastojci

Za tijesto:

8 bjelanjaka
280 g šecera
1 Vanilin šecer Dolcela
280 g lješnjaka
100 g cokolade
korica limuna i narance



Za ukrašavanje:

500 ml slatkog vrhnja

Priprema

1. Od bjelanjaka istucite cvrst snijeg, umiješajte šecer i još kratko tucite. Umiješajte
popecene mljevene lješnjake, fino rezanu cokoladu te koricu limuna i narance.


2. Smjesu izlijte u namazan i mrvicama posut kalup za torte i pecite na temperaturi od
185°C oko 20 minuta, a zatim na temperaturi od 200°C još oko 20 minuta.

Posluživanje

Prije posluživanja tortu ukrasite tucenim slatkim vrhnjem.

Savjet

Ako vam ostane korica limuna ili narance, dobro je osušite, kratko prokuhajte, sitno
iskošite, izmiješajte sa šecerom i ostavite u posudi i na hladnom mjestu da odstoji. Ovako
pripremljena korica može se upotrijebiti za pripremanje raznih kolaca.

Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar