nedjelja, 14. rujna 2014.
Bijela Linzer torta
Sastojci
Za tijesto:
8 bjelanjaka
280 g šecera
1 Vanilin šecer Dolcela
280 g lješnjaka
100 g cokolade
korica limuna i narance
Za ukrašavanje:
500 ml slatkog vrhnja
Priprema
1. Od bjelanjaka istucite cvrst snijeg, umiješajte šecer i još kratko tucite. Umiješajte
popecene mljevene lješnjake, fino rezanu cokoladu te koricu limuna i narance.
2. Smjesu izlijte u namazan i mrvicama posut kalup za torte i pecite na temperaturi od
185°C oko 20 minuta, a zatim na temperaturi od 200°C još oko 20 minuta.
Posluživanje
Prije posluživanja tortu ukrasite tucenim slatkim vrhnjem.
Savjet
Ako vam ostane korica limuna ili narance, dobro je osušite, kratko prokuhajte, sitno
iskošite, izmiješajte sa šecerom i ostavite u posudi i na hladnom mjestu da odstoji. Ovako
pripremljena korica može se upotrijebiti za pripremanje raznih kolaca.
Izvor:Coolinarika
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)

Nema komentara:
Objavi komentar