nedjelja, 14. rujna 2014.

Torta od kafe....



Sastojci

Za tijesto:

6 jaja
140 g šecera
140 g oraha
50 g Krušnih mrvica Podravka rum




Za kremu:

150 g maslaca
80 g šecera u prahu
100 g oraha
6 žlica jake crne kave
Za ukrašavanje:
malo mljevenih oraha

Priprema

1. Žumanca sa šecerom izmiješajte pjenasto, a zatim dodajte mljevene orahe, rum i
mrvice. Na kraju lagano umiješajte u cvrst snijeg od bjelanjaka.
2. Smjesu stavite u kalup za tortu koju ste prethodno namazali i posuli mrvicama. Pecite
na temperaturi od 180°C oko 50 minuta.


3. Pecenu tortu ohladite u iskljucenoj i otvorenoj pecnici.
4. Za to vrijeme pripremite kremu. Maslac sa šecerom izmiješajte pjenasto, dodajte
mljevene orahe i ohladenu crnu kavu.
5. Tortu prerežite napola, nadjenite je kremom, a dio kreme ostavite kako biste tortu
premazali izvana.

Posluživanje

Cijelu tortu pospite mljevenim orasima, dobro je ohladite i dodatno po želji ukrasite.
Savjet
Listove biskvita prije premazivanja kremom možete poškropiti crnom kavom u koju ste
dodali malo ruma.

Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar