petak, 12. rujna 2014.

Biskvitna rolada


Sastojci

5 žumanaca
5 bjelanaca


120 g šecera
120 g Pšenicnog oštrog brašna tip 400
Podravka
korica limuna
150 g Vocni namaz šipak Podravka
šecer u prahu za posipanje

Priprema

1. Žumanca i šecer pjenasto izmiješajte i dodajte naribanu limunovu koricu. Smjesi
postupno dodajite brašno uz neprekidno miješanje. Na kraju lagano umiješajte cvrsto
tucen snijeg od bjelanaca.
2. Tepsiju obložite masnim papirom, premažite uljem ili maslacem i izlijte biskvitnu
smjesu.
3. Pecite 10 do 15 minuta na temperaturi od 170°C.


4. Peceni biskvit okrenite na vlažni ubrus, skinite papir, premažite vocnim namazom i još
topao pomocu ubrusa savijte u roladu i pospite šecerom u prahu.
Posluživanje
Biskvitnu roladu narežite na ploške i poslužite uz tuceno vrhnje i topli napitak.

Savjet

Umjesto vocnog namaza možete koristiti i druge nadjeve, razlicite kreme, pudinge u
kombinaciji s raznim vocem i slicno.





Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar