petak, 12. rujna 2014.

Fini desert od šljiva


Sastojci

500 g ocišcenih šljiva
200 ml crnog vina
100 ml vode
2 Vanilin šecera Dolcela
60 g šecera
50 ml soka od narance
1 štapic cimeta
korica od pola narance
1 Šlag hit Dolcela



Priprema

1. U posudu stavite crno vino, vodu, vanilin šecer, štapic cimeta, narancinu koricu koju ste
narezali na šire trake, i pustite da zakipi.
2. Zatim dodajte šljive pa sve zajedno kuhajte na laganoj vatri oko 10 minuta.
3. Šupljikavom žlicom izvadite šljive, a sirup nastavite kuhati još 10 minuta.
4. Iz ohladenog sirupa izvadite cimet i narancinu koricu te ga prelijte preko šljiva.



Posluživanje

Dobro ohladeni desert od šljiva poslužite sa Šlag hitom Dolcela.

Savjet

Desert od šljiva možete držati u hladnjaku 3 do 5 dana.


Izvod:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar