petak, 12. rujna 2014.

Brzi Gonzales..


Sastojci:
(6 osobe)

PRIPREMITE ZA TIJESTO:

3 jaja
14 žlica šecera
1 vrecica vanilin šecera
1 malu šalicu za crnu kavu ulja
1 šalica -2dl. mlijeka
15 žlica glatkog brašna za kolace
1 vrecica praška za pecivo



ZA COKOLADNO-MLIJECNI PRELJEV:


20 žlica cokoladnog mlijeka
20 žlica šecera-može i manje-15
1 vrecica vanilin šecera
125 g. pola- margarina ili maslaca
2-3 žlice kakao praha za kolace

Priprema:
1. Istucite za tijesto jaja sa šecerom i vanilin šecerom,dodajte sve ostale sastojke i dobro
promiješajte.
2. Namastite i pobrašnite lim za pecenje kolaca,(25x35cm.)ulijte tijesto i ispecite na
niskoj temperaturi-170C cca-20 minuta.
3. U meduvremenu kuhajte sve sastojke za preljev,dvije ,tri minute.
4. Vruci i ispeceni kolac odmah narežite na kocke i žlicom lijevajte vruc preljev izmedu
njih. Ohladite i po želji ukrasite s kokos-brašnom.



Posluživanje:

u starinskom originalnom receptu u preljev ide 20 žlica vode ili obicnog mlijeka,ja sam ovaj
put dodala cokoladno mlijeko i nisam pogriješila okus je "puniji"i kolac je ukusniji..vi
probajte kako vama odgovara!!


Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar