petak, 12. rujna 2014.
BRADAVKI ...
Sastojci:
TIJESTO:
6 bjelanjaka
30 dkg mljevenog šecera
20 dkg mljevenih oraha
2 žlice oštrog brašna
2 žlice prezle
KREMA:
2 žlice gustina
2 dcl mlijeka
15 dkg šecera
25 dkg masla
malo kakaa
GLAZURA:
oko 10 dkg cokolade za kuhanje
oko 10 dkg margarina
OSTALO:
oko 15dkg lješnjaci
Priprema:
1. TIJESTO:Svi sastojci se stave u loncic i miješajuci(može i mikserom) kuhaju dok smjesa
ne postane gusta, nesmije uzavrijeti.Ostaviti da odstoji 10-15 min.Ako postane pregusta
onda treba malo zagrijati da se ljepše šprica.
2. Smjesa se šprica na tepsiju obloženu papirom za pecenje. Pece se na 180 C.
3. Tijesto je mekano dok se ne ohladi. KREMA: Šecer,gustin i mlijeko skuhati.U ohladenu
kremu dodati maslac i malo kakaa.
4. Na tijesto se našprica krema,umoci u cokoladu i na vrh se stavi lješnjak.
5. Dobijete oko 180 kom.
Izvor:Coolinarika
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)

Nema komentara:
Objavi komentar