Sastojci
Za tijesto:
2 jaja
30 g šecera
2 žlice tople vode
30 g brašna
1 žlicica Praška za pecivo Dolcela
10 g kakaa
Za kremu:
600 ml mlijeka
1 Parfe krema cokolada Dolcela
100 g cokolade sa 78% kakaa
2 žlice likera od narance
Za glazuru:
20 g maslaca
100 g cokolade
Priprema
1. Jaja i šecer miješajte elektricnom mješalicom, dodajte toplu vodu, brašno pomiješano s
praškom za pecivo i kakaom te lagano izmiješajte.
2. Smjesu izlijte u kalup za torte promjera 22 cm, obložen pek papirom, i pecite 20 minuta
u pecnici zagrijanoj na 180°C.
3. Pecenom biskvitu skinite papir i vratite ga u kalup.
4. Prokuhano hladno mlijeko ulijte u visoku posudu, dodajte mu sadržaj vrecice Parfe
kreme te miješajte elektricnom mješalicom (najvecom brzinom) cetiri minute.
5. Na kraju umiješajte rastopljenu cokoladu i liker. Pripremljenu kremu izlijte na biskvit u
kalupu i dobro ohladite.
6. Od pek papira izrežite trake dužine obujma kalupa i širine u visini torte.
7. Maslac zakipite, maknite s vatre, umiješajte cokoladu natrganu na kockice i miješajte
dok ne dobijete glatku kremu. Miješajuci, malo ohladite i prelijte po papiru.
8. Kad se cokolada ohladi, njome obrubite tortu tako da je prilijepite uz tortu i onda
skinete papirnatu traku.
Posluživanje
Cokoladni parfe možete poslužiti uz sezonsko voce (jagode, višnje, borovnice).
Savjet
Parfe kremu dobro ohladite, kolac potom izvadite iz kalupa te obrubite pripremljenom
cokoladnom trakom.
Izvor:Coolinarika

Nema komentara:
Objavi komentar