petak, 12. rujna 2014.

Čudo torta ...


Sastojci

BISKVIT:

4 jaja
30 dag šecera
20 dag brašna
10 dag prženih mljevenih lješnjaka
1/2 vrecice praška za pecivo
10 žlica hladne vode
1 srednje velika džezva za kavu vruceg mlijeka



KREMA:

4 jaja
4 žlice šecera
3 vrecice burbon vanilia šecera
20 dag maslaca



COKOLADNA GLAZURA:

1/2 dl slatkog vrhnja za šlag
3 rebra cokolade za kuhanje od 200g
1 vrecica burbon vanilia šecera
suho voce, listici badema, štapici
cimeta

Priprema:


Dopuna je što smo biskvit prorezali dva puta i dobili 3 kore. Svaku koru smo pri slaganju torte dobro nakvasili s vrucim mlijekom. Kremu smo stavljali na 1. i 2. koru, a preko trece kore prelili smo cokoladnu glazuru. Cokoladnu glazuru smo bogato ukrasili štapicima cimeta, suhim vocem (marelice, brusnice, groždice, šljive, smokve) i listicima badema.


Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar