subota, 13. rujna 2014.

Fina čokoladna torta hmmm...


Sastojci

Za biskvit:

3 jaja
80 g šecera
100 g cokolade
3 žlice narancina soka
1 žlica naribane narancine korice
70 g mljevenih oraha
1 žlica Oštrog brašna Podravka
1 žlica Džema extra breskva Podravka



Za kremu:

200 g cokolade za kuhanje
400 ml slatkog vrhnja
200 ml mlijeka
3 žlice likera od narance
1 Parfe krema od cokolade Dolcela

Priprema

1. Žumanjke i pola kolicine šecera miješajte dok ne dobijete gustu pjenastu smjesu.
2. Dodajte otopljenu cokoladu, sok i koricu narance, orahe pomiješane s brašnom te
bjelanjke istucene u snijeg s ostatkom šecera.
3. Smjesu lagano izmiješajte i izlijte u kalup za torte (ø 26 cm) obložen papirom za
pecenje. Pecite oko 40 minuta u pecnici zagrijanoj na 160°C.
4. Ohladeni biskvit stavite na tanjur za torte, lagano premažite džemom i obložite obodom kalupa za tortu.


5. Za pripremu kreme najprije otopite cokoladu za kuhanje u 400 ml slatkog vrhnja, a
zatim ohladite. Dodajte mlijeko, liker i smjesu parfe kreme.
6. Miješajte elektricnom miješalicom dok ne dobijete finu kremu (4 minute). Kremu izlijte
preko biskvita, poravnajte i dobro ohladite nekoliko sati.

Posluživanje

Skinite obod kalupa za torte, po želji je ukrasite i poslužite.

Savjet

Tortu možete preliti glazurom ili samo ukrasiti pralinama.


Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar