subota, 13. rujna 2014.

Ananas torta ...hmmm


Sastojci

Za tijesto:

5 bjelanjaka
5 žumanjaka
150 g šecera
2 Vanilin šecera Dolcela
120 g brašna
60 g Gussnela Dolcela
pola vrecice Praška za pecivo Dolcela



Za kremu:

1 konzerva Kompota ananas light Podravka
40 g Gussnela Dolcela
60 g šecera
500 ml tucenog slatkog vrhnja
1 žlica šecera u prahu

Priprema

1. Istucite snijeg od bjelanjaka i postupno umiješajte šecer, vanilin šecer i žumanjke.
Dodajte brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo i Gussnelom. Biskvitnu smjesu
izlijte u namazan i brašnom posut kalup i pecite u zagrijanoj pecnici na 180°C oko 25
minuta.


2. U meduvremenu pripremite kremu. Dio soka od ananasa izmiješajte s Gussnelom i
šecerom, a ostatak soka stavite kuhati. Kad sok zakipi, umiješajte mješavinu Gussnela,
kratko prokuhajte i ohladite.
3. Umiješajte ananas koji ste narezali na manje komadice i cvrsto tuceno slatko vrhnje sa
šecerom u prahu.
4. Peceni i ohladeni biskvit prerežite na dva lista i nadjenite pripremljenim nadjevom.

Posluživanje

Površinu torte premažite ostatkom nadjeva, ukrasite vocem i ohladite.

Savjet

Želite li laganiju tortu, slatko tuceno vrhnje izostavite iz nadjeva, a tortu ukrasite šlagom.


Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar