subota, 13. rujna 2014.

Kolačić k’o cvjetić



Sastojci

Tijesto za 40-tak kolacica

25 dag brašna
15 dag maslaca
10 dag šecera
1/2 vrecice praška za pecivo
5 dag cokolade u prahu
1 jušna žlica kiselog vrhnja
1 jaje

Krema

3 žutanjka
2 jušne žlice brašna
2 vrecice vanilin šecera
3 dl mlijeka
0,5 dl likera od jaja
10 dag maslaca
15 dag šecera u prahu




Cokoladna glazura

15 dag cokolade za kuhanje
1 žlica mlijeka
2 žlice ulja
šarene šecerne mrvice za ukras

Priprema

 
Radi prakticnije organizacije vremena, najprije napravite kremu.
1. Stavite kuhati 2 dl mlijeka. U preostalo mlijeko razmutite žutanjke, brašno i
vanilin-šecer. Ulijte smjesu u kipuce mlijeko i kuhajte kratko da se prilicno zgusne. U
kuhanu vrucu kremu umiješajte liker. Ostavite da se sasvim ohladi.
2. U malo omekšali maslac dobro umiješajte šecer u prahu da dobijete glatku masu.
Pomiješajte s ohladenom kremom i stavite na hladno do punjenja kolacica.
Pripremite tijesto dok se krema hladi.
3. U brašno natrljajte maslac dlanovima da se sasvim usitni. Sve pomiješajte sa šecerom,
cokoladom u prahu i praškom za pecivo.
4. Dodajte vrhnje razmuceno s jajetom i zamijesite tijesto. Ostavite oko pola sata da
odstoji radi lakšeg valjanja.


5. Kad se tijesto "odmorilo", razvaljajte ga na debljinu 3 mm pa režite kalupcicem u obliku
www.coolinarika.com
Kolacic k'o cvjetic
cvijeta. Ponovite postupak dok ne utrošite svo tijesto.
6. Tijesto pecite 10-tak minuta u pecnici zagrijanoj na 200°C u kalupu obloženom masnim
papirom. Tako ce biti lakše izvaditi pecene kolacice. Odvojite polovicu kolacica i
ostavite ih da se ohlade, a drugu polovicu glazrajte.
7. Za glazuru otopite na pari cokoladu s mlijekom i uljem. Time prelijte polovicu kolacica.
Dok je glazura još mekana, pospite šarenim šecernim mrvicama ili lješnjacima.
Kad su kolacici i krema sasvim hladni, spajajte kremom jedan "cisti" i jedan ukrašeni
kolacic. "Cvjetice" držite na hladnome do posluživanja.

Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar