nedjelja, 14. rujna 2014.

Ledena torta



Sastojci

Za biskvit:

6 jaja
180 g šecera
180 g Pšenicnog oštrog brašna tip 400
Podravka
limunova korica



Za kremu:

250 g maslaca
250 g šecera u prahu
6 žumanaca
100 g cokolade
6 bjelanjaka
6 žlica šecera u prahu

Za ukrašavanje:

400 ml slatkog vrhnja

Priprema
1. Smjesu za biskvit razdijelite u dva dijela. Od jednog dijela ispecite okrugli list u obliku
za torte, a od drugog dijela ispecite u tepsiji pravokutni oblik, kako biste mogli izrezati
trake široke oko 6 cm, a dugacke toliko koliki je obujam oblika za tortu.


2. Ovako pripremljenim biskvitom obložite oblik za tortu i sve poprskajte rumom.
3. Priprema kreme: maslac sa šecerom pjenasto izmiješajte. Zatim postupno miješajuci
dodavajte žumanca i omekšanu cokoladu. Bjelanjke i šecer istucite u cvrst snijeg i na
kraju ga lagano umiješajte u kremu.
4. Dobivenu kremu izlijte na biskvit i stavite u hladnjak neka ocvrsne.

Posluživanje

Gotovu tortu izvadite iz kalupa, stavite na tanjur i ukrasite tucenim slatkim vrhnjem
odozgo i sa strane te do posluživanja ostavite u hladnjaku.

Savjet

Istu tortu možete pripremiti i bez cokolade

Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar