nedjelja, 14. rujna 2014.

Trüffel torta...



Sastojci

Za biskvit:

2 jaja
2 žlice šecera
1 žlica brašna
1 žlica kakao praha



Za kremu:

300 g gorke cokolade
100-150 ml slatkog vrhnja
rum
amaretto
crna kava
200 ml slatkog vrhnja

Priprema

1. Od jaja, šecera, brašna i kakaa u prahu ispecite tanki biskvit.
2. Cokoladu malo rastopite u vodenoj kupelji, slatko vrhnje malo zakipite, prelijte preko
cokolade i dobro izmiješajte. Dodajte malo ruma, amaretta ili 1 žlicu crne kave.
3. Od ove mase odvojite 2 velike vrhom pune žlice i ostavite da se dobro ohlade u
hladnjaku. To ce vam biti potrebno za oblikovanje "gljivica" za ukrašavanje.


4. Kad se dobro ohladi, oblikujte kuglice i uvaljajte ih u otopljenu cokoladu, zatim i u
kakao ili ribanu cokoladu. U ostalu mlaku kremu lagano umiješajte tuceno slatko vrhnje.
5. Biskvit stavite u kalup za tortu i nanesite kremu.

Posluživanje

Tortu prelijte cokoladnom glazurom ili pospite kakao prahom. Ukrasite je cokoladnim
gljivicama.

Savjet

Za ovu je tortu presudno držanje u hladnjaku.

Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar