nedjelja, 14. rujna 2014.
Trüffel torta...
Sastojci
Za biskvit:
2 jaja
2 žlice šecera
1 žlica brašna
1 žlica kakao praha
Za kremu:
300 g gorke cokolade
100-150 ml slatkog vrhnja
rum
amaretto
crna kava
200 ml slatkog vrhnja
Priprema
1. Od jaja, šecera, brašna i kakaa u prahu ispecite tanki biskvit.
2. Cokoladu malo rastopite u vodenoj kupelji, slatko vrhnje malo zakipite, prelijte preko
cokolade i dobro izmiješajte. Dodajte malo ruma, amaretta ili 1 žlicu crne kave.
3. Od ove mase odvojite 2 velike vrhom pune žlice i ostavite da se dobro ohlade u
hladnjaku. To ce vam biti potrebno za oblikovanje "gljivica" za ukrašavanje.
4. Kad se dobro ohladi, oblikujte kuglice i uvaljajte ih u otopljenu cokoladu, zatim i u
kakao ili ribanu cokoladu. U ostalu mlaku kremu lagano umiješajte tuceno slatko vrhnje.
5. Biskvit stavite u kalup za tortu i nanesite kremu.
Posluživanje
Tortu prelijte cokoladnom glazurom ili pospite kakao prahom. Ukrasite je cokoladnim
gljivicama.
Savjet
Za ovu je tortu presudno držanje u hladnjaku.
Izvor:Coolinarika
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)

Nema komentara:
Objavi komentar