srijeda, 17. rujna 2014.

Mirisna torta s rogacem i jagodama






Sastojci

Za biskvit:
6 jaja
80 g šecera u prahu
80 g Oštrog brašna Podravka
60 ml ulja
50 g mljevenog rogaca
1 Vanilin šecer Dolcela
1 žlicica Praška za pecivo Dolcela

Za nadjev:
400 g jagoda
50 g šecera u prahu
1 Vanilin šecer Dolcela
Za glazuru:
60 g maslaca
200 g cokolade
200 ml Šlaga 5+ Dolcela

Priprema
1. Bjelanjke istucite u cvrst snijeg, umiješajte šecer u prahu i nastavite miksati da
dobijete cvrsti šaum.
2. Dodajte žumanjke, ulje, brašno pomiješano s rogacem i praškom za pecivo.
3. Dobivenu pjenastu smjesu uspite u prethodno namašcen i papirom za pecenje obložen
kalup za torte (? 24 cm).

4. Pecite u pecnici zagrijanoj na 180 °C oko 35 minuta.
5. Peceni biskvit ohladite, izvadite iz kalupa i prerežite na tri dijela.
6. Jagode ocistite, narežite, pospite šecerom i vanilin šecerom, lagano promiješajte i
ostavite stajati nekoliko minuta da se šecer otopi, a jagode puste sok.
7. Na svaku koru biskvita rasporedite polovicu jagoda i poklopite drugom korom.
8. Maslac zagrijte do vrenja, maknite s vatre i dodajte na kockice natrganu cokoladu.
9. Miješajte dok se cokolada ne rastopi i ne postane kremasta.
10.Cokoladnu glazuru prelijte preko pripremljene torte.

Posluživanje
Tortu dobro ohladite i poslužite sa svježim jagodama i istucenim šlagom 5+.


izvor:coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar