srijeda, 17. rujna 2014.

Chococake s kruškama







Sastojci
1 Chococake Dolcela
3 žlice mlijeka
60 g maslaca
30 g mljevenih lješnjaka
2-3 kruške (400 g)
1 Limun šecer Dolcela
2 žlice narezanog dumbira
100 ml vode
50 g šecera

Za kremu:
500 ml mlijeka
150 g cokolade
Za posluživanje:
cokoladni ostrušci

Priprema
1. Mješavini za kolac dodajte lješnjake, mlijeko, lagano izmiješajte i dodajte otopljeni
maslac.
2. Smjesu dobro promiješajte, ravnomjerno rasporedite u kalup za torte (? 22 cm) i
utisnite žlicom da dobijete jednolicnu podlogu.
3. Stavite u hladnjak oko 20 minuta.
4. Dumbir, limun šecer i šecer prelijte vodom i zagrijte do vrenja.
5. Kuhajte 5 minuta da dobijete sirup.

6. Kruške ogulite, narežite na cetvrtine, izvadite im sredinu i uronite u sirup.
7. Nakon 2 minute izvadite i posložite po podlozi od keksa.
8. Na vodenoj kupelji otopite cokoladu. Dok se cokolada malo ohladi pripremite kremu.
9. U hladno mlijeko uspite prašak za kremu.
10.Lagano promiješajte te miješajte elektricnom miješalicom (najvecom brzinom) oko 4
minute.
11.U kremu umiješajte otopljenu cokoladu, a zatim kremu prelijte preko kruški.
12.Kolac hladite u hladnjaku oko dva sata, a možete i duže.

Posluživanje
Pospite cokoladnim ostrušcima i poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar