subota, 13. rujna 2014.

Moelleux au chocolat ( Koncita Coko Muffini )



Sastojci:

100 gr fine crne cokolade
100 gr maslac sa soli ili obicni maslac i
prstohvat soli
100 gr secera
2 jaja
50 gr brasna ( glatkog )
maslac za kalupice



Priprema

1. Izlomite cokoladu i dodajte nasjeckani maslac, pa stavite u mikrovalnu na minutu i pol
da se sastojci otope. Ovo mozete napraviti i na pari. Pomijesajte maslac i cokoladu da
dobijete glatku smjesu, ukoliko koristite obicni maslac sad dodajte prstohvat soli.
Dodajte secer i pomijesajte pjenjacom, tek toliko da se sastojci spoje. Zatim dodajte
jedno po jedno jaje i nakon svakog puta pomijesajte kratko pjenjacom da se sastojci
povezu. I na kraju primjesajte glatko brasno. Silikonske kalupe napunite do 3/4 .
Napunjeni kalup ostavite u hladnjaku najmanje 15 min... ja ih obicno ostavim barem 1
sat, a bez problema moze i duze. Izvadite resetku iz pecnice i pecnicu zagrijte na 220
stupnjeva. Stavite silikonski kalup na resetku i sve zajedno stavite u vrucu pecnicu!
Pecite 8-9 minuta. Ja sam pekla tocno 9 minuta, sredina vam mora ostati "ziva",
nepecena. Ostavite kalup barem 5 minuta da se ohladi kako biste mogli izvaditi kolacic.
2. Mozeti ih posluziti jos tople uz sladoled od vanilije i caremele ili uz ohladjenu kremu od
vanilije, te dodati svjeze voce npr. maline!


3. Ukoliko pecete muffine u keramickim posudama obratite pozornost na velicinu posudica
jer vam je to bitno kod duzine pecenja. Ja sam pekla 17 - 18 minuta jer imam vece
posude. Posudice sam malo namazala margarinom i posula kakaom. Mozete posluziti
muffine u posudicama ili ih izvaditi na tanjuric. Kad ih izvadite iz pecnice ostavite da se
ohlade 5 minuta. Ako su se muffinici malo zalijepili lagano ih obrezite nozicem.
Posluzite tople. Ukoliko vam ostane muffinica samo ih malo zagrijte u mikrovalnoj i
ukrasite po zelji!
4. Vazno je napomenuti da koristite jako finu crnu cokoladu! Uvijek koristite gorku
cokoladu jer ce vam u protivnom kolac biti presladak!

Posluživanje

Muffini se mogu pripremiti unaprijed i zamrznuti. Prije posluzivanja stavite ih na 1 minutu
u mikrovalnu pecnicu namjestenu na funkciju odledjivanja, sto je dovoljno da postanu
mlaki!
Kod nas se uvijek pojedu, pa ih nikad nisam stigla zamrznuti, ali eto savjeta ukoliko vam
treba!

Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar