subota, 13. rujna 2014.

kolaci punjeni bademom



Sastojci

200g brasna
100g secera
150g maslaca
2 jaja
prstohvat soli
malo cimeta
malo ribane limunove korice



Fil:

160g mljevenih badema
160g secera
1 bjelanjak

Premazivanje:

1 jaje
polovice badema



Priprema

 Zamjesi tijesto od brasna, maslaca, secera, jaja, malo soli, cimet i naribane korice od
limuna. (Ako vam se tijesto previse lijepi, dodaj jos malo brasna). Umotaj u foliju i stavi
na 1 sat u hladnjak. Mljevene bademe, secer i bjelanjak zamjesi i stavi u hladnjak da
se malo stisne. Razvaljaj tijesto na 4mm debljine, vadi krugove sa casom, stavljaj u
pleh (sa pekpapirom), na svaki kolacic stavi malo smjese od badema (ne skroz do
rubova). Umuti jedno jaje i premazi na rubove, onda prekriti drugim krugom tijesta.
Rubove pritisnuti i vilicom zatvori, premazi cijeli kolacic jajetom i stavi bademe (malo
utisni), i opet malo jajetom premazi. Stavi peci na 170C oko 30min.

Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar