subota, 13. rujna 2014.
Nježna torta s kupinama
Sastojci
Za biskvit:
5 jaja
150 g šecera
125 g Pšenicnog glatkog brašna tip 550
Podravka
25 g kakaa
1 žlicica Praška za pecivo Dolcela
Za kremu:
1 Prašak za puding vanilin Dolcela
100 g šecera
500 ml mlijeka
2 žumanjka
50 ml vocnog likera (Grand Marnier, Apricot)
200 ml vrhnja za šlag
200 g kupina
30 g strugotina cokolade (ili komadica)
Priprema
1. Za biskvit miješajte jaja i šecer elektricnom miješalicom dok ne dobijete pjenastu
smjesu. Lagano umiješajte glatko brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo.
2. Smjesu ulijte u kalup za torte (ø 22 cm) obložen papirom za pecenje. Pecite u pecnici
zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta. Biskvit pustite da se ohladi, a zatim ga prerežite
napola.
3. Za kremu pomiješajte prašak za puding s 2 žlice šecera i malo mlijeka. Žumanjke s
preostalim šecerom miješajte elektricnom miješalicom dok ne dobijete pjenastu smjesu
i na kraju umiješajte liker.
4. Preostalo mlijeko zagrijte i kad zakuha, umiješajte razmuceni prašak za puding i
kuhajte miješajuci oko 2 minute.
5. Maknite s vatre i u vreli puding umiješajte smjesu od žumanjaka te kratko vratite na
vatru uz miješanje pazeci da se žumanjci ne zgrušaju. Ovu pripremljenu kremu
(pokrivenu folijom) ostavite da se hladi.
6. Vrhnje miješajte elektricnom miješalicom dok ne dobijete cvrsti šlag. U ohladeni puding
umiješajte cvrsti šlag, strugotine cokolade i kupine.
7. U kalup za torte stavite pola biskvita, prekrijte kremom s vocem i zatim stavite drugu
polovicu biskvita. Ostavite je u hladnjaku da se dobro ohladi.
Posluživanje
Tortu ukrasite vocem, narežite na kriške i poslužite.
Savjet
Tortu ostavite u hladnjaku nekoliko sati ili preko noci da bi se lakše rezala.
Izvor:Coolinarika
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)

Nema komentara:
Objavi komentar