petak, 12. rujna 2014.

Pljeskavice od krompira, sira, sargarepe i paprika -morate probati



Sastojci:

(5 osobe)

 
Priprema mase za pljeskavice:


300 gr krompira
150 gr sargarepe
3 kom sveze crvene paprike
150 gr sira
1 kom jaja
2.supene kasike persunovog lista
1. kasicica soli
1. kasicica mlevenog bibera
1. kasicica vegete
po potrebi prezli
Pohovanje pljeskavica:


100 gr brasna
1 kom jaja
3 kasike prezli
1,5 - 2 dl ulja za pohovanje


Priprema:


1. Krompir i sargarepu cistiti, oprati i staviti da se skuvaju. Kada je kuvano povrce, izvaditi
iz tecnosti i ispasirati pasirkom za krompir.
2. Paprike oprati i ocistiti od semena, pa iseckati na sitne kockice.
3. Sir, ako je u kriskama, izdrobiti viljuskom.
4. Persunov list sitno naseckati.
5. U pasiran krompir i sargarepu dodati sir, jaje, so, biber i suvi zacin, pa kratko umutiti
mikserom.
6. U umucenu masu dodati seckane paprike i persunov list i sve izmesati varjacom. Ako je
masa mnogo vlazna, dodati prezle po potrebi (meni je bila zadovoljavajuca gustina,
nisam morala da dodajem prezle, jer sam dobro ocedila krompir i sargarepu).
7. Zahvatiti 1-2 kasike mase (zavisi kolike pljeskavice zelite), rukama oblikovati u
pljeskavicu, pa ih uvaljati u brasno.
8. Zagrejati ulje u serpi na srednju temperaturu.
9. U jednoj ciniji umutiti jaje, pa pljeskavice uvaljati u jaje sa svih strana, a u drugoj
ciniji valjati ih u prezle.
10.Tako pripremljene pljeskavice prziti, prvo sa jedne strane, dok ne porumene, a zatim i
sa druge strane. Vaditi ih resetkastom kasikom na papirni ubrus, da se ocedi visak
masnoce.


Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar