subota, 13. rujna 2014.

Povrtna salata s voćem....prekrasno !


Sastojci

4 osobe

1 manja glavica zelene salate (200
g)
100 g krastavca
300 g rajcice
200 g zelene paprike
100 g avokada
100 g jagoda
50 g Kompota ananas light Podravka
200 g Kompota breskva Podravka



Za salatni preljev:

2 mlada luka
6 žlica limunova soka
4 žlice maslinova ulja
1 žlicica Vegete Twist salata
1 žlicica šecera
1 žlica nasjeckanog peršina
2 žlice narezanog bosiljka


Priprema

1. Salatu, krastavce, papriku, rajcice i jagode operite, a avokado ogulite.
2. Listove salate natrgajte na manje komade, krastavce narežite na tanke listice, papriku
na tanke rezance, rajcice i avokado na ploške, breskve i ananas na kockice, a jagode na
polovice.
3. Narezano povrce i voce stavite u odgovarajucu zdjelu i lagano promiješajte.
4. Salatni preljev pripremite od mladog luka narezanog na kolutice, peršina, maslinova
ulja, limunova soka, šecera i Vegete Twist salata. Sve sastojke dobro promiješajte i
prelijte po pripremljenoj salati.



Posluživanje

Salatu izmiješajte, pospite bosiljkom i odmah poslužite.
Savjet
Ovu ukusnu salatu bogatu vitaminima i mineralima poslužite kao osvježavajuci meduobrok u
vrucim ljetnim danima.

Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar