utorak, 16. rujna 2014.

krempite





Sastojci
1 lisnato tijesto
1 l mlijeka
1 l vode
18 žlica šecera
11 žlica brašna
7 žumanjaka
7 bjelanjaka
1 puding od vanilije

1 vanilin šecer
1 limun
Priprema
1. Lisnato tijesto prepolovite i svaku polovicu valjkom razvaljajte u oblik koji odgovara
tepsiji.Jedan dio tijesta položiti u tepsiju i nabockati viljuškom.Peci u zagrijanoj
pecnici 10-15 minuta na temperaturi od oko 200 C.Ispeci i drugi dio tijesta.
2. Mlijeko i vodu pomiješati.Od ukupne kolicine oduzeti 1/2 litre.U prikladnu zdjelu uspite
šecer i vanilin šecer,dodati žumanjke i promiješajte.Zatim uspite brašno i 1/2 litre
mješavine vode i mlijeka.Mikserom dobro izmješajte pazeci da ne ostanu

grudice.Preostalu mješavinu mlijeka i vode stavite u prikladnu posudu te
prokuhajte.Kad provre skinuti s vatre,umiješati smjesu s žumanjcima i ponovno kuhati
na laganoj vatri dok se ne zgusne.Skinuti s vatre.Od bjelanjaka istucite cvrsti snijeg i
dodajte vrucoj skuhanoj kremi.Iscijediti limun i sok umiješati u kremu.
3. Po pecenom lisnatom tijestu izlijte vrucu kremu i drugi list posložite na kremu.Krempite
pospite šecerom u prahu i ostavite da se hlade.Prije posluživanja krempite narežite na
kocke.
4. Dobar tek!

izvor:coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar