ponedjeljak, 15. rujna 2014.

Crno-bijela torta



Sastojci

6 jaja
200 g šecera u prahu
200 g maslaca
100 g oraha
3 žlice kakaa
100 g cokolade



Za ukrašavanje:

200 ml slatkog vrhnja

Priprema

1. Žumanca i šecer dobro izmiješajte, dodajte pjenasto izmiješan maslac, mljevene orahe,
kakao i rastopljenu cokoladu. Na kraju umiješajte cvrst snijeg od bjelanjaka.
2. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela. Jedan stavite u namazan i mrvicama posut
oblik za tortu, pa pecite na temperaturi od 185°C oko 40 minuta. Drugi dio spremite u
hladnjak.
3. Kada je prvi dio pecen, ohladite ga i premažite nepecenim dijelom smjese iz hladnjaka.



Posluživanje

Tortu ukrasite tucenim slatkim vrhnjem.

Savjet

Umjesto u klasicnom okruglom obliku, kolac posve jednostavno možete ispeci i u
cetvrtastom kalupu ili pripremite tortice.

Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar