ponedjeljak, 15. rujna 2014.
Crno-bijela torta
Sastojci
6 jaja
200 g šecera u prahu
200 g maslaca
100 g oraha
3 žlice kakaa
100 g cokolade
Za ukrašavanje:
200 ml slatkog vrhnja
Priprema
1. Žumanca i šecer dobro izmiješajte, dodajte pjenasto izmiješan maslac, mljevene orahe,
kakao i rastopljenu cokoladu. Na kraju umiješajte cvrst snijeg od bjelanjaka.
2. Smjesu podijelite na dva jednaka dijela. Jedan stavite u namazan i mrvicama posut
oblik za tortu, pa pecite na temperaturi od 185°C oko 40 minuta. Drugi dio spremite u
hladnjak.
3. Kada je prvi dio pecen, ohladite ga i premažite nepecenim dijelom smjese iz hladnjaka.
Posluživanje
Tortu ukrasite tucenim slatkim vrhnjem.
Savjet
Umjesto u klasicnom okruglom obliku, kolac posve jednostavno možete ispeci i u
cetvrtastom kalupu ili pripremite tortice.
Izvor:Coolinarika
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)

Nema komentara:
Objavi komentar