ponedjeljak, 15. rujna 2014.

Pišinger torta



Sastojci

1 veci omot oblatna

Za kremu:
4 cijela jaja
2 žumanca
300 g šecera
150 g cokolade
300 g maslaca
sok od pola limuna



Za cokoladnu glazuru:

3 žlice vode
2 žlice šecera
100 g cokolade
80 g maslaca

Priprema


1. Jaja, žumanca, šecer i cokoladu tucite miješajuci na pari. Kad se smjesa pocne
zgušnjavati, skinite sa štednjaka i stavite je hladiti.
2. Pjenasto izmiješajte maslac i dodajte mu ohladenu kremu i limunov sok. Dobivenom
kremom premazujte oblatne i slažite jednu na drugu.
3. Kada ste potrošili kremu, dobro pritisnite gornju oblatnu i stavite na nju dasku, utege ili
teže knjige te ostavite pod tim opterecenjem nekoliko sati, a zatim stavite u hladnjak.



Posluživanje

Ohladenu tortu prelijte cokoladnom ocaklinom i režite na kocke ili ploške.

Savjet

Važno je da su oblatne svježe i da se krema nanosi na onu stranu oblatne koja ima veca
udubljenja.

Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar