nedjelja, 14. rujna 2014.

Torta od zobenih pahuljica



Sastojci

60 g maslaca
180 g smedeg šecera
250 g zobenih pahuljica
500 g jabuka
3 jaja


1 žlica Pšenicnog oštrog brašna tip 400
Podravka
1/2 vrecice Praška za pecivo Dolcela
sok od pola limuna
2 žlicice Cimeta mljevenog Podravka

Priprema

1. U širokoj tavi otopite maslac, uspite zobene pahuljice, popržite ih, pa dodajte trecinu
šecera. Miješajte ih na vatri bez prestanka, dok ne porumene, a tada maknite s vatre i
ostavite da se ohladi.
2. Ogulite i naribajte jabuke.
3. Žumanjke izmiješajte s preostalim šecerom, dodajte brašno, prašak za pecivo,
popecene zobene pahuljice, limunov sok, cimet i na kraju cvrsti snijeg od bjelanjaka.
4. Sve lagano promiješajte, a zatim dvije trecine te mase istresite u namazan i pobrašnjen
kalup za tortu.
5. U preostalu masu umiješajte naribane jabuke i stavite na masu u kalupu.
6. Tortu pecite u pecnici zagrijanoj na 200°C 40-45 minuta.



Posluživanje

Uz tortu poslužite tuceno vrhnje od zobi.

Savjet

Šecer dodajte tek kad su zobene pahuljice dobro ugrijane.

Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar