nedjelja, 14. rujna 2014.
Dolcelina kremasta torta
Sastojci
Za biskvit:
2 jaja
60 g šecera
1 Vanilin šecer Dolcela
60 g Pšenicno glatko brašno tip 550
Podravka
prstohvat soli
1/2 žlicice Praška za pecivo Dolcela
1 žlica kakaa
100 g grubo mljevenih oraha
50 g otopljenog maslaca
Za kremu 1:
300 ml mlijeka
1 Krema za kolace Cokolada Dolcela
200 ml slatkog vrhnja
Za kremu 2:
300 ml mlijeka
1 Krema za kolace Vanilija Dolcela
200 ml slatkog vrhnja
200 ml Šlaga 5 + Docela
Priprema
1. Za biskvit jaja i šecer pjenasto izmiješajte.
2. Dodajte vanilin šecer, otopljeni maslac, brašno pomiješano sa soli, praškom za pecivo,
kakaom i orasima.
3. Smjesu izlijte u kalup za torte (? 24 cm) koji ste obložili papirom za pecenje.
4. Pecite u pecnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta. Biskvit ohladite, skinite papir za
pecenje i vratite u kalup za torte ciji obot premažite uljem.
5. U posudu ulijte hladno mlijeko, dodajte slatko vrhnje i sadržaj vrecice kreme.
6. Miješajte elektricnom miješalicom srednjom brzinom (2-3 minute) dok dobijete kremu.
7. Odmah ju nanesite na ohladen biskvit i poravnajte.
8. Isto tako pripremite kremu od vanilije i premažite preko cokoladne kreme.
9. Šlag 5 + istucite i nanesite na kremu te poravnajte.
Savjet
Torti pažljivo skinite kalup, a izvana ju možete ukrasiti šlagom.
Itvor:Coolinarika
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)

Nema komentara:
Objavi komentar