Sastojci
- 1Muffins DolcelaBy Podravka
- 1jaje
- 50 mlulja
- 125 mlvode
- Za kremu:
- 500 mlmlijeka
- 1Krema za kolače čokolada DolcelaBy Podravka
- 300 gbobičastog voća
- Priprema
- 1Mješavinu za kolač uspite u posudu i dodajte jaje, ulje i vodu.
- 2Sve zajedno miješajte električnom miješalicom (na srednjoj brzini) 3 – 4 minute dok ne dobijete glatko tijesto.
- 3Manji dio komadića čokolade (oko 10 g) odvojite i ostavite sa strane, a preostali dio žlicom umiješajte u tijesto.
- 4Smjesu izlijte u namašćeni lim za pečenje (32 cm x 20 cm) i pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
- 5Pečeni biskvit pustite neka se kratko ohladi pa ga izrežite okruglim oblikom ne širim od 10 cm.
- 6U posudu ulijte hladno mlijeko, dodajte sadržaj vrećice kreme za kolače od čokolade i miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom 2 – 3 minute.
- 7Kremu rasporedite po pripremljenim oblicima, a po njoj rasporedite voće. Položite 2 – 3 oblika jedan na drugi kako biste dobili male tortice.SavjetOstatke biskvita preostale nakon izrezivanja krugova možete upotrijebiti za pripremu deserta u zdjelicama. Natrgane komadiće stavite u zdjelice, poškropite kavom s malo likera, ulijte puding ili kremu i ukrasite voćem. Izvor:Coolinarika
- 1
Nema komentara:
Objavi komentar