utorak, 16. rujna 2014.

Tortice s kremom i voćem






Sastojci
  •  1
    Muffins Dolcela 
    By Podravka
  •  1jaje
  •  50 mlulja
  •  125 mlvode

  • Za kremu:
  •  500 mlmlijeka
  •  1
    Krema za kolače čokolada Dolcela 
    By Podravka
  •  300 gbobičastog voća

  • Priprema
    1. 1
      Mješavinu za kolač uspite u posudu i dodajte jaje, ulje i vodu.
    2. 2
      Sve zajedno miješajte električnom miješalicom (na srednjoj brzini) 3 – 4 minute dok ne dobijete glatko tijesto.
    3. 3
      Manji dio komadića čokolade (oko 10 g) odvojite i ostavite sa strane, a preostali dio žlicom umiješajte u tijesto.
    4. 4
      Smjesu izlijte u namašćeni lim za pečenje (32 cm x 20 cm) i pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
    5. 5
      Pečeni biskvit pustite neka se kratko ohladi pa ga izrežite okruglim oblikom ne širim od 10 cm.
    6. 6
      U posudu ulijte hladno mlijeko, dodajte sadržaj vrećice kreme za kolače od čokolade i miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom 2 – 3 minute.
    7. 7
      Kremu rasporedite po pripremljenim oblicima, a po njoj rasporedite voće. Položite 2 – 3 oblika jedan na drugi kako biste dobili male tortice.
      Savjet
      Ostatke biskvita preostale nakon izrezivanja krugova možete upotrijebiti za pripremu deserta u zdjelicama. Natrgane komadiće stavite u zdjelice, poškropite kavom s malo likera, ulijte puding ili kremu i ukrasite voćem.                    Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar