nedjelja, 14. rujna 2014.
Violetine breskvice .............
Sastojci
8 osobe
smjesa
40 dkg oštrog brašna
1 prašak za pecivo
10 dkg šecera
1 margarin
3 žlice vrhnja (kiselog)
1 žlica ruma
malo mlijeka
nadjev
mrvice koje ste dobili dubljenjem
15 dkg mljevenih oraha
2-3 žlice ruma
3-4 žlice marmelade
dekoracija
2 razlicite vrste ekstrakta (jagoda, narndža, kivi...)
kristal šecer
Priprema
1. brašno, prašak za pecivo i šecer pomiješajte i dodajte vrhnje, rum i margarin, mlijeka
vrlo malo, zamijesite tijesto
2. pravite male kuglice i slažite ih u tepsiju na masni papir, pravote malo veci razmak jer
ce one prilikom pecenja narasti, peci na 180*C dok ne dobiju lijepu boju
3. kad se ispeku, još onako mlake, oprezno ih špicastim nožicem izdubite, napunite
nadjevom i dvije po dvije slijepite
4. u dvije male zdjelice stavite vodu kojoj ste dodali razlicite boje ekstrakta (svaka
zdjelica druga boja), a u jednu zdjelicu kristal šecer
5. jednu stranu breskvice umacite (brzo, da se previše ne napiju) u jedann ekstrakt, a
drugu u drugi, pa u kristal šecer i ostavite da se suši
NADJEV:
6. mrvice (koje ste dobili dubljenjem breskvica), mljevene orahe, marmeladu i rum dobro
izmiješajte i nadjevajte breskvice
Izvor:Coolinarika
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)

Nema komentara:
Objavi komentar