nedjelja, 14. rujna 2014.

Voćna torta s jogurtom........



Sastojci

Za biskvit:

4 jaja
80 g šecera
4 žlice mlijeka
70 g Pšenicnog oštrog brašna tip 400
Podravka
1 Prašak za pecivo Dolcela



Za kremu:

30 g želatine u prahu
12 žlica vode
600 ml jogurta
1 kg jagoda (ili drugog voca)
500 ml slatkog vrhnja za šlag
250 g šecera u prahu

Priprema

1. Jaja i šecer miješajte elektricnom mješalicom dok ne dobijete gustu smjesu.
2. Dodajte mlijeko, brašno pomiješano s praškom za pecivo, lagano promiješajte i uspite u
kalup za tortu (26 cm) obložen papirom za pecenje. Pecite u pecnici zagrijanoj na
180°C 30 minuta.
3. Želatinu pomiješajte s hladnom vodom i ostavite stajati 10 minuta. Zagrijte (ali ne do
vrenja) 200 ml jogurta i u njemu miješanjem otopite nabubrenu želatinu i dodajte
ostalom jogurtu.
4. Voce operite, dio posložite po ohladenom biskvitu, a ostalo sitno sameljite.
5. Usitnjeno voce umiješajte u jogurt.
6. Vrhnje za šlag miješajte elektricnom mješalicom dok ne dobijete šlag, a na kraju
umiješajte šecer u prahu.


7. Jogurt s vocem i šlag lagano izmiješajte i prelijte preko biskvita.
8. Tortu držite u hladnjaku nekoliko sati dok krema ne postane cvrsta.

Posluživanje

Tortu ukrasite vocem ili šlagom i poslužite.

Savjet

Kod pripreme ove torte možete koristiti i smrznuto voce.

Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar