nedjelja, 14. rujna 2014.

Kesten parfe torta..........



Sastojci

1 Parfe krema cokolada Dolcela
600 ml mlijeka
2 jaja
2 bjelanjka
70 g šecera
60 g brašna
20 g Gussnela Dolcela
20 g kakaa
500 g zasladenog kesten pirea
100 g cokolade za kuhanje
100 ml slatkog vrhnja
1 žlica bijelog ruma



Za ukrašavanje:

300 g cokolade za kuhanje
200 ml slatkog vrhnja
1 naranca

Priprema

1. Pjenasto izmiješajte jaja sa šecerom, dodajte brašno pomiješano s Gussnelom i kakaom.
Lagano umiješajte cvrsti snijeg od bjelanjaka. Tako pripremljeno tijesto pecite u
namašcenom kalupu za torte (ø 26 cm) na 180°C oko 25 minuta.
2. Za nadjev zakipite vrhnje, maknite s vatre, dodajte rum i cokoladu izlomljenu na
komadice. Dobro miješajte da dobijete ujednacenu masu pa je stavite hladiti. Zatim joj
dodajte pire od kestena i dobro promiješajte.


3. U visoku posudu ulijte 600 ml prokuhanog hladnog (do 15°C) mlijeka. U mlijeko uspite
sadržaj vrecice Parfe kreme cokolada i promiješajte. Masu miješajte elektricnom
mješalicom najvecom brzinom cetiri minute.
4. Ohladeni biskvit premažite nadjevom od kestena, a preko nadjeva rasporedite parfe
kremu i dobro je ohladite.
5. Otopite 100 g cokolade na pari i u tanjem sloju izlijte na pek papir. Cokoladu ohladite,
a zatim kalupom radite oblike i njima ukrasite rubove tijesta.
6. Za glazuru preostalu cokoladu izlomite, stavite je u posudi na drugu posudu s kipucom
vodom i lagano miješajuci otopite. Neka slatko vrhnje zakipi pa ga dodajte otopljenoj
cokoladi. Skinite s vodene kupelji i nastavite miješati metlicom za snijeg dok ne
dobijete jednolicnu glatku masu. Njome prelijte tortu i ostavite da ocvrsne.

Posluživanje


Ukrasite je cokoladnim ukrasima i ploškama narance.

Savjet

Okus torte bit ce još bolji ako biskvit premažete marmeladom od marelica.

Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar