subota, 13. rujna 2014.
Torta od oraha i čokolade
Sastojci
Za tijesto:
6 žumanaca
200 g šecera
250 g mljevenih oraha
2 žlice Krušnih mrvica Podravka
6 bjelanjaka
Za kremu:
4 jaja
250 g šecera
5 rebara cokolade
250 g maslaca
limunov sok
Priprema
1. Žumanca i šecer pjenasto izmiješajte, dodajte orahe, mrvice i na kraju cvrst snijeg.
2. Smjesu izlijte u namašcen kalup za torte i pecite na 180-200°C oko 40 minuta.
3. Dok se tijesto pece, pripremite kremu. Jaja i šecer izmiješajte, stavite na paru, dodajte
razlomljenu cokoladu i kuhajte miješajuci dok se krema ne pocne zgušnjavati.
4. Kad se zgusne, stavite je hladiti i povremeno je promiješajte. U ohladenu kremu
umiješajte pjenasti maslac i limunov sok.
5. Pecenu tortu prerežite napola i premažite je kremom.
Posluživanje
Pripremljenu tortu ukrasite cijelim i mljevenim orasima.
Savjet
Umjesto limunova možete dodati narancin sok.
Izvor:Coolinarika
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)

Nema komentara:
Objavi komentar