subota, 13. rujna 2014.

Torta od oraha i čokolade


Sastojci

Za tijesto:

6 žumanaca
200 g šecera
250 g mljevenih oraha
2 žlice Krušnih mrvica Podravka
6 bjelanjaka



Za kremu:

4 jaja
250 g šecera
5 rebara cokolade
250 g maslaca
limunov sok

Priprema

1. Žumanca i šecer pjenasto izmiješajte, dodajte orahe, mrvice i na kraju cvrst snijeg.
2. Smjesu izlijte u namašcen kalup za torte i pecite na 180-200°C oko 40 minuta.
3. Dok se tijesto pece, pripremite kremu. Jaja i šecer izmiješajte, stavite na paru, dodajte
razlomljenu cokoladu i kuhajte miješajuci dok se krema ne pocne zgušnjavati.
4. Kad se zgusne, stavite je hladiti i povremeno je promiješajte. U ohladenu kremu
umiješajte pjenasti maslac i limunov sok.
5. Pecenu tortu prerežite napola i premažite je kremom.



Posluživanje

Pripremljenu tortu ukrasite cijelim i mljevenim orasima.

Savjet

Umjesto limunova možete dodati narancin sok.


Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar