nedjelja, 14. rujna 2014.

Bakina torta ........



Sastojci

3 jaja
150 g maslaca
200 g šecera
100 g cokolade
120 g badema
1 žlicica naribane korice limuna
120 g lješnjaka
150 g šecera



Za šlag:

500 ml vrhnja za šlag
2 vrecice Šlagfixa Dolcela
Za cokoladnu glazuru:
100 g cokolade za kuhanje

Priprema

1. Bjelanjke odvojite od žumanjaka, a od bjelanjaka istucite cvrsti snijeg.
2. Maslac i šecer pjenasto izmiješajte elektricnim miješalicom. Umiješajte žumanjke i sve
dobro izmiješajte.
3. Dodajte naribanu cokoladu, oguljene i grubo mljevene bademe, limunovu koricu te na
kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.
4. Smjesu izlijte u namašcen kalup za tortu (promjera 21 cm) i pecite u pecnici zagrijanoj
na 180°C oko 60 minuta.


5. Lješnjake popecite u teflon tavi. Ogulite ih, a zatim grubo sameljite.
6. Šecer zagrijavajte uz miješanje dok ne dobijete svijetli karamel. U njega umiješajte
lješnjake i izlijte na papir za pecenje. Smjesu ostavite da se stvrdne i potpuno ohladi.
7. Stvrdnutu masu izlomite i grubo usitnite u mužaru ili elektricnoj sjeckalici.
8. U vrhnje za šlag umiješajte šlag fix i miješajte elektricnom miješalicom dok ne dobijete
cvrsti šlag. U njega umiješajte smrvljeni šecer s lješnjakom i rasporedite preko
ohladenog tijesta.
9. Šlag prelijte cokoladnom glazurom ili ga jednostavno njome prošarajte.

Posluživanje

Tortu dobro ohladite i poslužite uz topli ili hladni napitak.

Savjet

Bademe možete zamijeniti i kokosovim brašnom.

Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar