nedjelja, 14. rujna 2014.

Japanska torta



Sastojci

400 g cokolade s rižom
100-150 ml slatkog vrhnja
250 g sira mascarponea
korica limuna
150 g višanja iz kompota light Podravka
1 Šlag krema vanilin Dolcela
2 Šlag kreme cokolada Dolcela
375 ml mlijeka



Za ukrašavanje:


1 Šlag krema vanilin Dolcela
125 ml mlijeka
50 g cokolade za kuhanje

Priprema

1. Cokoladu s rižom izlomite na komadice i rastopite je na pari pazeci da ne zakipi.
Dodajte slatko vrhnje i lagano promiješajte.
2. Rastopljenu cokoladu ulijte u namašcen kalup za torte (ø 26 cm) i ostavite je barem 2
sata na hladnome mjestu da se stvrdne.
3. Šlag kremu vanilin pripremite prema uputi na vrecici sa 125 ml hladnog mlijeka,
umiješajte sir mascarpone i naribanu limunovu koricu.
4. Polovicom kreme premažite ohladenu cokoladnu podlogu, dodajte ocijedene višnje, a
zatim preostali dio kreme.
5. Šlag kreme cokolada pripremite prema uputi na vrecici sa hladnim mlijekom i
rasporedite ih na šlag kremu vanilin.


6. Cokoladu za kuhanje rastopite na pari i nanesite je u tankom sloju na pek papir.
Ohladite je, razlomite na vece komade i obložite njome vanjski rub torte.
7. Vanilin šlag kremu pripremite na isti nacin kao i za nadjev te njome ukrasite tortu.

Posluživanje

Tortu narežite na ploške i poslužite uz šlag.

Savjet

Višnje možete zamijeniti svježim malinama u sezoni.

Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar