utorak, 16. rujna 2014.

Moje kivi torte


Sastojci

za biskvit (po torti)
4 žlice brašna
4 žumanjaka
4 žlice šecera
1 vanilin šecer
1/2 paketica praška za pecivo
4 bjelanjca
za prvu tortu
2 narance
5-6 kivija
1 šalica trešnja
2 žlice ribiza

za drugu tortu
koluti ananasa iz konzerve
polovice marelica iz kompota
5-6 kivija
preliv i ukrašavanje (po torti)
2 paketica preljeva za torte "Dolcela"
2 dl slatkog vrhnja (za šlag)

Priprema

1. U brašno umiješati jednu žlicicu praška za pecivo a bjelanjke istuci u cvrsti snijeg.
2. Dobro izmiješati žumanjke, šecer i vanilin šecer pa toj masi uz lagano miješanje
dodavati naizmjence brašno i snijeg od bjelanjaka.

3. Dobivenu smjesu uliti u kalup (25 cm) i peci u pecnici na 180°C oko 35 minuta
4. Dobiveni biskvit ohladiti i u kalupu na njega slagati odabrano voce.
5. U mojoj prvoj torti u prvi red poslagani su kolutici kivija , zatim koluti narance a uz
njih trešnje , i na kraju još malo ribiza a sve je zaliveno preljevom za torte u boji.
6. Nakon što se preljev ohladi, otvoriti kalup i ovu jednostavnu tortu ukrasiti šlagom od
tucenog slatkog vrhnja prema osobnoj mašti.
7. U mojoj drugoj torti prvo su poslagani koluti ananasa, zatim polovice marelica i na kraju
Moje kivi torte
kolutici kivija. Ovdje je sve zaliveno bezbojnim preljevom za torte i ukrašeno na slican nacin šlagom od tucenog vrhnja



www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar