utorak, 16. rujna 2014.

čupavi sočni muffins







Sastojci



za muffinse

 300 g
  • glatkog brašna
  • 1/2 vrećice
  • praška za pecivo
  •  150 g
  • krupnog smeđeg šećera
  •  3
  • jaja
  • 0,6 dl
  • ulja
  •  0,5 dl
  • mlijeka
  •  2 žlice
  • kiselog vrhnja
  • 200-250 g
  • jabuka (očišćenih)
  • sitno ribana limunova korice
  •  1 vrećica
  • burbon vanile/vanil šećera
  • 1 žlica
  • svijetlog meda










  • za mrvice
    • 50 gglatkog brašna
    •  2 žlicesmeđeg šećera
    •  30 gputra
    •  1 žličicamix začina za medenjake
    • Priprema
    • 1.za mrvice-zamijesite tijesto od sastojaka, oblikujte lopticu i zamotajte u plastičnu foliju i stavite na jedno vrijeme u friz- da se zaledi kako bi se moglo ribati! tijesto se bez problema riba na sitni ribež !
    • 2.
      • pjenjačom izmješati jaja i šećer+ burbon (ili vanil šećer), med, dodati ulje , mlijeko, vrhnje, limunovu koricu te brašno s praškom za pecivo, izmješajte u glatku smjesu.

        • 3.
          1. jabuke ogulite ,očistite i narežite na male kockice i umješajte u smjesu, ja sam imala 250 g jabuka, pa mi je malo smjese ostalo viška.
      1. 4.podijelite u košarice u limu za muffine, odozgo razdijelite naribano tijesto.
      2. 5.stavite peći na 180 °C oko 25 minuta, 1-2 minute stavite na ventilirajuću da mrvice dobiju “malo boje!”: (nije neophodno)
      3. 6.dobar teka
          1. 7.ravila monchislava ;)) i dela :)) i kapljica ;)) icoohy ;)) rijeka ;)


Nema komentara:

Objavi komentar