utorak, 16. rujna 2014.

Kolacici sa kokosom .........



Sastojci

Testo:

200g margarin (ja koristim puter)
280g meko brasno
100g kokos
70g kristal secer



Glazura:

100g crna cokolada (60% kakao)
1 dl slatka pavlaka

Priprema

Testo:
1. Od navedenih sastojaka umesiti glatko testo. Na pobrasnjavljenoj povrsini razviti testo
na oko 1cm debljine (po potrebi posuti testo brasnom kako se ne bi lepilo za oklagiju).
Modlicom vaditi zeljene oblike i redjati u pleh postavljen pek papirom (potrebna su dva
pleha). Ostavljati razmak izmedju kolacica (oko 2 cm).


2. Plehove sa kolacicima staviti u zamrzivac na oko 20 minuta a za to vreme zagrejati
pecnicu na 180 C. Peci svaki pleh odvojeno, oko 10 minuta, voditi racuna da kolacici
ostanu beli. Ostaviti kolacice u plehu dok se ne prohlade (bice jos uvek pomalo meki, to
je u redu, ocvrsnuce kada se ohlade), potom ih umakati u glazuru i redjati na resetku
ispod koje je postavljen pek papir. Deo kolacica se moze posuti kokosom dok se glazura
ne stegne.
Glazura:
Zagrejati slatku pavlaku do kljucanja i njome preliti izmrvljenu cokoladu. Brzo mesati
zicicom za mucenje dok se ne postigne ujednacena konzistencija.


Posluživanje

Kolacice cuvati u zatvorenoj posudi kako bi zadrzali hrskavost.


Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar