utorak, 16. rujna 2014.

Doboš-torta



Sastojci

Za biskvit:

6 jaja
180 g šecera
180 g Pšenicnog oštrog brašna tip 400
Podravka
limunova korica

Za kremu:

4 jaja
250 g šecera
1 Vanilin šecer Dolcela
100 g cokolade
250 g maslaca



Za preljev od karamela:

200 g šecera
20 g maslaca
2 žlice limunova soka

Priprema

1. Žumanca i šecer pjenasto izmiješajte i dodajte naribanu limunovu koricu. Bjelanjke
istucite u cvrst snijeg i naizmjence s brašnom umiješajte u žumanca.
2. Od dobivene biskvitne smjese ispecite šest okruglih listova biskvita.
3. Za kremu cijela jaja, šecer i rastopljenu cokoladu kuhajte na pari uz neprestano
miješanje dok se smjesa dobro ne poveže (tece s kuhace u niti). Zatim je ohladite i
umiješajte joj pjenasti maslac.
4. Listove premažite kremom i stavljajte jedan na drugi. Istom kremom premažite i
stranice torte.
5. Karamel pripremite na sljedeci nacin: šecer stavite u tavu s debljim dnom i grijte na
visokoj temperaturi dok ne poprimi svijetlosmedu boju. Zatim ga skinite sa štednjaka,
dodajte maslac i sok od limuna. Sve kuhajte dok se karamel ne rastopi.
6. Zadnji, šesti list narežite na 16 jednakih dijelova, pa ih prelijte vrucim karamelom.


 

Posluživanje

Tortu ukrasite listovima ohladenog karamela.

Savjet

Biskvitne listove pecite na namašcenom i pobrašnjenom papiru. Papir stavite na okrenutu
stranu lima i prije nego što cete izliti biskvitnu smjesu, oznacite na njemu kružni oblik
kalupa torte.

Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar