utorak, 16. rujna 2014.

Pita od bundeve





Sastojci

Tijesto:

250 g mekog brašna
200 g margarina
1 vanilin šecer
prstohvat soli
po potrebi malo vode

Nadjev:
500 g pirea od pecene bundeve
3 jaja
5 žlica muscovado šecera
3 žlice šecera
1 žlica mješavine zacina za medenjake

2 žlice ekstrakta od vanilije
vrhnje za šlag

Priprema
1. Umijesite glatko tijesto i ostavite ga pola sata u hladnjaku zamotanog u foliju.

2. Umutite pire od bundeve sa jajima i šecerom. Dodajte zacine, ekstrakt vanilije i toliko
vrhnja za šlag da ukupan volumen smjese bude 1 l.

3. Razvaljajte tijesto i stavite ga u okrugli kalup za pitu promjera 28 cm. Izbodite vilicom i
ulijte nadjev.
4. Pecite 45 minuta na 180°C. Tijekom pecenja ce se nadjev napuhati poput balona, ali ce
splasnuti kad se pita ohladi.

izvor:coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar