nedjelja, 14. rujna 2014.
Posna kikiriki bajadera
Sastojci
potrebno:
300g secera
100ml vode
250g margarina
250g mlevenog keksa
100g istucanog pecenog kikirikija
(neslanog, of course)
2 kasike kakaa
20ml ruma
za glazuru:
100g cokolade za kuvanje
1 kasika ulja
50g margarina
Priprema
Secer i vodu staviti da provre pa dodati markarin naseckan na kockice. Mesati dok se
margarin ne istopi pa skloniti sa ringle i dodati keks, kikiriki, kakao i rum. Lepo sjediniti
i sipati u cetvrtasti kalup (otprilike 20×20cm-ja nemam takav nego stavim vakum foliju
na manji posluzavnik, pa onda podignem jedan kraj folije i podmetnem rolnu kuhinjskog
ubrusa a foliju pricvrstim stipaljkama za rolnu :D). Kad se malo prohladi i pocne da se
steze preliti glazurom (otopiti cokoladu sa uljem na ringli ukljucenoj na 1, pa skloniti sa
vatre i dodati listice margarina, te mesati dok se on ne istopi). Ostaviti na sobnoj
temperaturi da se glazura stegne (da ne bi pobelela).
Posluživanje
Ovaj moj na slici ima duplu glazuru jer mi je prva pobelela (zajedno sam topila cokoladu i
margarin, a kasnije su me iskusnije domacice posavetovala da radim kao sto sam gore
napisala) pa sam preko sipala i malo one obicne (3 kasike ulja na 100g cokolade) koja mi je
ostala od drugog kolaca.
Izvor:Coolinarika
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)

Nema komentara:
Objavi komentar