utorak, 16. rujna 2014.

Framboaz torta



Sastojci

Kora
7 jaja
180 gr šecera u prahu
70 gr brašna
50 gr kakaa
1 kesica praška za pecivo
Fil
500 ml slatke pavlake
500 gr cokolade za kuvanje
5 jaja
50 gr šecera u prahu
20 gr maslaca
Preliv za koru

100 ml mleka
1 kašicica instant kafe
Džem od malina
500 gr malina
150 gr šecera u prahu
2 kriške limmuna

Priprema
1. Zagrejati rernu na 170 stepeni C. Namazati maslacem dno i strane kalupa precnika 26
cm. Umutiti žumanca sa 30 g šecera. U drugoj posudi umutiti belanca sa preostalim
šecerom dok se ne dobije cvrst šne. U belanca umešati,varjacom smesu od žumanaca i
šecera. U to prosejati prašak za pecivo, brašno i kakao. Još jednom dobro izmešati
varjacom. Smesu prebaciti u kalup i peci oko 50 minuta. Kada se kora potpuno ohladi,
iseci je koncem tako da se dobiju tri kore.

2. Pavlaku sipati u lonac za kuvanje na pari. Kad se pavlaka zagreje u nju dodati
prethodno umucena jaja sa šecerom, u tankom mlazu svo vreme muteci mikserom. Kada
se smesa zgusne posle nekoliko minuta, skloniti sa ringle i njome preliti maslac i
cokoladu iseckanu na sitnije komade. Dobro izmešati da se sva cokolada rastopi. Kad se
fil prohladi, staviti ga u frižider na nekoliko sati da se stegne.
3. Za džem od malina, pomešati sve sastojke u šerpici, staviti je na vatru, kad prokljuca
vatru smanjiti i kuvati oko 30 minuta, izvaditi kriške limuna.
4. Prvu koru premazati toplim prelivom, naneti polovinu džema od malina, pa fil.
Postupak ponoviti sa drugom korom. Trecu premazati prelivom, a zatim celu tortu
premazati ostatkom fila.



izvor:coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar