subota, 13. rujna 2014.

Izdašna juha s heljdinom kašom i mesom



Sastojci

(4 osobe)
300 g Heljdine kaše Podravka
250 g svinjetine od buta
100 g mrkve
50 g luka
1 žlica Vegete
3 žlice ulja
Crni papar mljeveni Podravka
mažuran
1 cešanj cešnjaka
50 ml bijelog vina



Priprema

1. Heljdinu kašu uspite u kipucu slanu vodu, promiješajte i kuhajte dok kaša ne omekša (10
do 15 minuta).
2. Na zagrijanom ulju popecite nasjeckani luk, mrkvu narezanu na kolutice i meso
narezano na kockice.
3. Dodajte 150 do 200 ml vode i Vegetu pa pirjajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
4. Nakon toga umiješajte mažuran, nasjeckani cešnjak, papar i kuhanu heljdinu kašu. Sve
zalijte s oko 700 ml vode, dodajte vino i još kratko prokuhajte.



Posluživanje

Izdašnu juhu poslužite uz prepecenac.

Savjet

Kod pirjanja mesa možete dodati malo slatke ili ljute crvene mljevene paprike.



Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar