subota, 13. rujna 2014.

Torta Viktorija



Sastojci


Za biskvit:

6 jaja
100 g šecera
45 g Pšenicnog oštrog brašna tip 400
Podravka
30 g Gussnela Dolcela
25 g kakaa
1 Prašak za pecivo Dolcela
5 žlica mlake vode
3 žlice ulja



Preljev od višanja:


500 g višanja
80 g šecera
2 žlice Gussnela Dolcela

Za kremu:

500 g mascarpone sira
70 g šecera u prahu
1 Vanilin šecer Dolcela
500 ml vrhnja za šlag
1 Šlagfix Dolcela



Za ukrašavanje:

100 g krupno mljevenih lješnjaka
200 g Šlag 5+ Dolcela

Priprema

1. Bjelanjke izmiješajte elektricnom miješalicom u cvrsti snijeg, a zatim umiješajte šecer.
2. U smjesu lagano umiješajte jedan po jedan žumanjak.
3. Brašno pomiješajte s Gussnelom, kakaom i praškom za pecivo. Na kraju umiješajte
mlaku vodu i ulje.
4. Polovicu smjese izlijte u kalup za torte (ø 26 cm) obložen papirom za pecenje i pecite u
pecnici zagrijanoj na 180 °C 30 minuta. Tako ispecite i preostalu polovicu smjese.
5. Ocišcene višnje prelijte vodom, dodajte šecer i pustite da zakuha. Umiješajte Gussnel
razmucen u malo vode. Kuhajte na laganoj vatri miješajuci do željene gustoce.
6. Mascarpone izmiješajte sa šecerom i vanilin šecerom.
7. Slatko vrhnje miješajte elektricnom miješalicom uz dodatak šlagfixa do cvrstog šlaga te
umiješajte s pripremljenim mascarponeom.
8. Od oba biskvita odrežite 1/3 tako da njihovim spajanjem dobijete treci biskvit.
9. Preko prvog biskvita prelijte pola preljeva od višanja, preko njega stavite pola
mascarpone kreme, a zatim pospite s polovicom kolicine krupno mljevenih lješnjaka.
Prekrijte spojenim biskvitom, premažite preostalim preljevom od višanja, mascarpone
kremom i na kraju pospite preostalim lješnjacima. Prekrijte preostalim biskvitom.
10.Šlag 5+ umiješajte u cvrsti šlag i njime premažite cijelu tortu.

Posluživanje
Tortu ukrasite višnjama, dobro ohladite i poslužite.

Savjet

Umjesto svježih višanja možete koristiti višnje iz kompota.

Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar