nedjelja, 14. rujna 2014.
Jelačić ploške..........
Sastojci
Za biskvit:
180 g šecera
180 g oraha
90 g kakao praha
6 žumanaca
6 bjelanaca
Za kremu:
100 ml mlijeka
350 g cokolade
200 ml slatkog vrhnja
Za preljev:
300 g cokolade za kuhanje
200 ml slatkog vrhnja
Priprema
1. Žumanca i šecer pjenasto izmješajte, dodajte kakao u prahu i orahe. Lagano umiješajte
dobro tuceni snijeg od bjelanaca. Izlijte smjesu u pravokutni pleh i pecite oko 20
minuta na 180°C.
2. Peceni biskvit odmah prerežite na dva dijela.
3. Prokuhajte mlijeko, a cokoladu otopite na pari pa je dodajte u mlijeko.
4. Sve izmiješajte, dobro ohladite i umiješajte tuceno slatko vrhnje.
5. Polovicom kreme premažite list biskvita, a drugi list stavite na kremu. Preostalim
dijelom kreme premažite površinu biskvita pa sve prelijte cokoladnom glazurom.
6. Za glazuru cokoladu izlomite, stavite je u posudi na drugu posudu s kipucom vodom i
lagano miješajuci otopite. Neka slatko vrhnje zakipi pa ga dodajte otopljenoj cokoladi.
Skinite s vodene kupelji i nastavite miješati metlicom za snijeg dok ne dobijete
jednolicnu glatku masu.
Posluživanje
Kolac dobro ohladite u hladnjaku i narežite na ploške.
Savjet
Buduci da mlijeko s cokoladom morate dobro ohladiti, možete kolac ostaviti nekoliko sati u
hladnjaku.
Izvor:Coolinarika
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)

Nema komentara:
Objavi komentar