nedjelja, 14. rujna 2014.

Jelačić ploške..........



Sastojci

Za biskvit:

180 g šecera
180 g oraha
90 g kakao praha
6 žumanaca
6 bjelanaca

Za kremu:

100 ml mlijeka
350 g cokolade
200 ml slatkog vrhnja




Za preljev:

300 g cokolade za kuhanje
200 ml slatkog vrhnja

Priprema

1. Žumanca i šecer pjenasto izmješajte, dodajte kakao u prahu i orahe. Lagano umiješajte
dobro tuceni snijeg od bjelanaca. Izlijte smjesu u pravokutni pleh i pecite oko 20
minuta na 180°C.
2. Peceni biskvit odmah prerežite na dva dijela.
3. Prokuhajte mlijeko, a cokoladu otopite na pari pa je dodajte u mlijeko.
4. Sve izmiješajte, dobro ohladite i umiješajte tuceno slatko vrhnje.
5. Polovicom kreme premažite list biskvita, a drugi list stavite na kremu. Preostalim
dijelom kreme premažite površinu biskvita pa sve prelijte cokoladnom glazurom.
6. Za glazuru cokoladu izlomite, stavite je u posudi na drugu posudu s kipucom vodom i
lagano miješajuci otopite. Neka slatko vrhnje zakipi pa ga dodajte otopljenoj cokoladi.
Skinite s vodene kupelji i nastavite miješati metlicom za snijeg dok ne dobijete
jednolicnu glatku masu.



Posluživanje

Kolac dobro ohladite u hladnjaku i narežite na ploške.

Savjet

Buduci da mlijeko s cokoladom morate dobro ohladiti, možete kolac ostaviti nekoliko sati u
hladnjaku.

Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar