nedjelja, 14. rujna 2014.

Mađarica............



Sastojci

300 g Pšenicnog oštrog brašna tip 400
Podravka
1/2 žlicice Praška za pecivo Dolcela
100 g maslaca
1 jaje
100 g šecera
3 žlicice kiselog vrhnja



Za kremu:


200 g šecera
500 ml mlijeka
60 g Pšenicnog oštrog brašna tip 400
Podravka
150 g maslaca ili margarina
1 žlica kakaa
100 g šecera

Za cokoladnu glazuru:

300 g cokolade za kuhanje
200 ml slatkog vrhnja

Priprema

1. U brašnu pomiješanom s praškom za pecivo razmrvite maslac. Napravite udubinu,
dodajte šecer, jaje i vrhnje te umijesite tijesto. Ohladeno tijesto razvaljajte u cetiri
tanka (2 mm) jednaka lista. Dobivene listove tijesta pecite na okrenutoj posudi (cca
30×20 cm) na temperaturi od 200°C oko 15 minuta pa ih ohladite.


2. Za kremu, šecer stavite u posudu i rastopite na laganoj vatri do tamnožute boje.
Dobiveni karamel zalijte mlijekom, kratko kuhajte dok se karamel ne rastopi, dodajte
razmuceno brašno, te kuhajte dok se ne zgusne. Ovako pripremljenu smjesu stavite
hladiti. Maslac sa šecerom i kakaom pjenasto izmiješajte i umiješajte u smjesu od
karamela i mlijeka.
3. Kremu razdijelite na tri dijela i premažite njome listove tijesta te ih slažite jedan na
drugi. Lagano pritisnite i na kraju prelijte cokoladnom ocaklinom.
4. Za glazuru cokoladu izlomite te je otopite u posudi na pari lagano miješajuci. Neka
slatko vrhnje zakipi pa ga dodajte otopljenoj cokoladi. Skinite s vodene kupelji i
nastavite miješati metlicom za snijeg dok ne dobijete jednolicnu glatku masu.

Posluživanje

Kad se cokoladna glazura osuši, narežite kolac na ploške.

Savjet

Umjesto pecenja kora, upotrijebite Podravkine gotove kore za madaricu.

Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar