subota, 13. rujna 2014.

Munchmallow-domaca verzija



Sastojci

6 zumanjca
200gr. secer
150 ml mleko
100 ml ulje
150 gr brasno
1 p.za pecivo
2 kasike kakao



e za jatkasti fil stavljala sam odokativno:

seckane urme,smokve,7-8komadice napolitanke i
nekoliko kasika zagrejana nutela-da se spoji
sve

za sham:

6 belanaca
18 kasika secer
2 kesice vanilin secer
1 kesica zelatin
za preliv od cokolade:200gr.cokolade,malo ulja,malo putera i mleka

Priprema
1. Zumanjca se umute sa secerom i sa mlekom,uljem.Dodaje se brasno sa p.za pecivo i
kakao.Pece se u nauljenu i pobrasnjenu tepsiju N-30 ili u pravougani pleh, na 180 C.
Kada se ohladi iseku se kockice,a moze i casom.
2. Za sham, umute se belanca pri tom secer se dodaje kasiku po kasiku.Dok se muti
sham,pripremi se zelatin sa 4 kasike vode i kada nabubri,zagreje se (ja to u
mikrotalasnoj),da se otopi i polako se sipa u shamu.


3. Na svaki kolacic,stavi se prvo od smese sa nutelom,a odozgo sham.Sham se stavi u kesi
kojoj malo otsecemo vrh i istiskujese polako u sredini odozgo, on se sam rasporedi kako
treba. Cokolada se rastopi sa malo ulja,mleka i putera i svaki kolacic oblije se njime.

Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar