utorak, 16. rujna 2014.

Moj omiljeni biskvit .........



Sastojci

2 bjelanjka
2 žumanjka
125g brasna
50ml zagrijane vode (neka bude dosta
vruca)
100g secera
6g praska za pecivo(pola paketica)
1 vanilin secer
50ml ulja
1 zlicica(prepuna) jakog tamnog kakaa*



Priprema

1. pecnicu ukljuciti da se grije na 180C
2. bjelanjke istucite u cvrst snijeg sa malo soli, treba biti jako cvrsto, da se moze rezati
2.zumanjce i secer istucite u pjenastu i svjetlozutu masu
3.smjesi od zumanjaca dodati ulje, promjesati, pa dodati vrucu vodu
4.u posebnu zdjelu promjesati brasno, prasak za pecivo i kakao, te dodati smjesi od
zumanjaca, biti ce gusto pa treba lagano mjesati
5. u tu smjesu na kraju polagano dodavati snijeg od bjelanjaca
6.pleh velicine 28×22 obloziti pek papirom i ravnomjerno rasporediti smjesu te ju peci
na 180 C u zagrijanoj pecnici, provjeriti cackalicom
3. KAKAO-ja koristim tamni i jaki kakao pa mi je dovoljna jedna mala prepuna zlicica, ali
ako koristite slabiji kakao potrebno je jedna velika zlica, iako mozete staviti i
rastopljenu cokolade(kolicina po zelji)
..dakako biskvit se moze raditi i bez kakaa...



Posluživanje

..na ovaj pleh se dobije debljina sa slike, smjesa se moze duplati i praviti u velikom
cetvrtastom ili okruglom kalupu sa filom po zelji...
...kao sto sam napisala u uvodu s ovim biskvitom ce biti kombinacija pa sam ga objavila da
mogu samo linkati....

Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar