utorak, 16. rujna 2014.

Omiljena ...


Sastojci

tijesto (prhko tijesto)
20dkg brašna
10dkg šecera
10dkg maslaca
1 jaje
malo praška za pecivo

fil
1/2 kg svežeg sira (ja koristim onaj sa

vrhnjem, ali može i obicni)
15dkg šecera
1 van. šecer
1 jaje
2 žumanjka
1 kesica puding od vanilije (40g )
1 kesica želatine u prahu (10g )
1šalica crne kave ulja (oko 1dcl), naribane lim. korice
1/2 l mlijeka



preljev

2 bjelanjka (ostane od fila)
5dkg šecera u prahu

Priprema

1. Upalit pecnicu na 180°C. Zamijesit tijesto, razvaljat u kalup (promjer 26cm) i
nabockat malo viljuškom
2. Fil: Smutite jaja sa šecerom , polagano dodajte ostale sastojke i zadnje dodajte
mlijeko, sve dobro promiješajte. Puding i želatinu ništa nemojte pripremat, nego onako
direkt iz kesice uspite u fil.
3. Ulit fil u tepsiju (bude skroz vodan, nemojte se poplašit) i pec u zagrijanoj pecnici na
180*C, 45min.
4. Preljev: Malo prije nego je fil gotov (otprilike nakon nekih 40-ak min.) izmutite
bjelanjce dodat šecer u prahu, izvadit toru iz pecnice i pažljivo namazat na cijelu toru
(ovo je najosjetljiviji dio posla, torta je još uvijek dosta mekana a bjelanjak tvrd, tako
da ga morate dobro rasporedit po torti da bi mogli namazat, nikako ne cijeli bjelanjak
stavit na sredinu torte pa mazat propast ce vam u fil) i vratit u pecnicu još 5min (na istu
temperaturu).


5. Tortu izvadite iz pecnice ostavite u kalupu da se dobro ohladi, stavit u hladnjak
(najbolje preko noci) i tek tad izvadit iz kalupa.
6. Napomena:
Torti na slici su obložene stijenke kalupa tijestom (to možete i nemorate, ja sam tako
napravila više radi izgleda..okusom ništa ne mjenja ako je tijesto samo na dnu (i lakše
vam je), a bjelanjak sam dodala špricom za kolace, isto samo radi izgleda, možete ga i
namazat.

Izvor:Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar