petak, 12. rujna 2014.

Panama torta



Sastojci

Za biskvit:

7 jaja
150 g šecera
70 g cokolade ili 60 g kakaa
150 g oraha
50 g Krušnih mrvica Podravka
rum



Za kremu:

150 g maslaca
150 g šecera
1 jaje
1 Vanilin šecer Dolcela
70 g strugane cokolade
50 ml jake crne kave

Za posipavanje:
60 g mljevenih oraha

Priprema

1. Žumanca i šecer pjenasto izmiješajte (dok smjesa ne udvostruci volumen).
2. Dodajte zatim omekšanu cokoladu, mljevene orahe, u rumu namocene mrvice i snijeg
od bjelanjaka.
3. Sve lagano pecite na temperaturi od 185°C oko 40 minuta. Tortu ohladite i prerežite
napola.
4. Za kremu pjenasto umiješajte maslac i šecer, dodajte omekšanu cokoladu, vanilin
šecer, jaja i kavu te izmiješajte glatku kremu.
5. Listove torte premažite dijelom kreme, a ostatkom kreme cijelu tortu.



Posluživanje
Tortu pospite mljevenim orasima te dodatno ukrasite rastopljenom cokoladom.

Savjet

Za cokoladne ukrase možete napraviti stožac od pek-papira na cijem vrhu napravite mali
otvor. Tako cete vrlo lako ukrasiti tortu otopljenom cokoladom.


Izvor: Coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar